+386 (0)1 3200 500[email protected]

Splošni pogoji poslovanja

Pogoji

Z oddajo naročila za nakup izbranih izdelkov na našem spletnem mestu se strinjate s splošnimi pogoji sodelovanja in nakupa.

Pogoji nakupa na spletnem mestu: www.printmania.si

Kupec potrjuje, da je seznanjen s celotnim besedilom »Splošni pogoji poslovanja in uporabe spletne trgovine« na spletnem mestu www.printmania.si (v nadaljevanju: Pogoji) ter se z njimi strinja.

Spletno prodajo na www.printmania.si izvaja podjetje PRINTMANIA, d. o. o., vpisano v sodni register pri Okrožnem sodišču v Slovenj Gradcu in matično številko 3829243000. Podjetje je zavezano za plačilo DDV-ja (ID za DDV: SI83349502).

Spletna trgovina www.printmania.si vam omogoča nakup kartuš in tonerjev ter ostalega drobnega potrošnega materiala preko spleta. Na spletnem mestu www.printmania.si si lahko ogledate našo ponudbo, informacije o artiklih in cene. Cene ne vsebujejo DDV.

Naročanje

Po pregledu ponudbe ob želenih izdelkih izberete možnost "dodaj v košarico". Izbrani izdelki so zbrani v košarici, ki jo lahko kadarkoli preverite in v njej uredite izdelke (spremenite količine izdelkov in/ali jih odstranite iz seznama). Ko ste končali z nakupovanjem, izberete možnost "košarica", kjer uredite izdelke. S klikom na gumb »nadaljuj« boste v 4 korakih opravili celoten nakup.

Pogoj za opravljen nakup v spletni trgovini www.printmania.si je registracija uporabnika. Uporabnik se mora ob prvem nakupu registrirati (s tem se vpiše v zbirko podatkov kupcev in pridobi svoje uporabniško ime in geslo). Ob vsakem naslednjem nakupu se mora uporabnik v trgovino prijaviti, kjer lahko sproti spreminja in posodablja svoje podatke (naslov, geslo za dostop, pregleda pretekla naročila itd.).

Vračilo izdelkov, reklamacije in garancija

Reklamacije, garancijski zahtevki in druge vrste vračila blaga se upoštevajo kot so opisani na naslednjih povezavi – Garancija.

Cene

Veljavnost cen za izbrane artikle velja na dan nakupa, torej na dan zaključka in oddaje naročila preko spletne trgovine www.printmania.si.  Vse cene izdelkov na www.printmania.si so prikazane v EUR in ne vključujejo DDV-ja.

Cene so informativnega značaja in se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila. Ponudba in cene veljajo do preklica oziroma do razprodaje zalog. Veljavnost cene izdelka velja v trenutku nakupa.

Plačilo in prevzem

V spletni trgovini www.printmania.si so na voljo naslednji načini plačila:

 • po predračunu, ki vam ga bomo poslali takoj po prejetju naročila (blago vam bomo odposlali takoj po prejetem plačilu);
 • po pogodbi.

Z oddanim naročilom v spletni trgovini www.printmania.si se zavezujete, da boste pri izbiri plačila po povzetju ob prevzemu vašega blaga poravnali kupnino. Ob prevzemu pošiljke obvezno podpišite morebitne spremne dokumente (dobavnica ...).

Blago ste dolžni pred prevzemom vizualno in številčno pregledati, ter zapisati morebitne vidne poškodbe na embalaži ali blagu.

Stroški pošiljanja

Stroške pošiljanja plača kupec, in sicer:

 • pri nakupu v vrednosti do 150 EUR (brez DDV) - 3 EUR brez DDV;
 • pri nakupu v vrednosti nad 150 EUR (brez DDV) - dostava BREZPLAČNA.

Stroški pošiljanja se obračunajo že pri nakupu v spletni trgovini www.printmania.si  Dodatnih stroškov pošiljanja poštarju ali drugemu dostavljalcu naročenih artiklov iz spletne trgovine www.printmania.si niste dolžni poravnati, razen poštne nakaznice. Naročnik blago prejme dostavljeno na naslov v skladu s pravili poštnih podjetij.

Dobavni rok

Podjetje PRINTMANIA d.o.o vam bo naročeno blago dostavilo najkasneje v 3 delovnih dneh po prejetju naročila oz. po prejetem plačilu v primeru izdelave predračuna.

Če naročenega blaga trenutno ni na zalogi, vas bomo obvestili po elektronski pošti ali telefonu.

Uporaba spletne trgovine

Podjetje PRINTMANIA d.o.o ne prevzema odgovornosti za morebitne posledice pri uporabi spletne trgovine www.printmania.si in vanje vključenih vsebin. Podjetje PRINTMANIA d.o.o si pridržuje pravico kadarkoli spreminjati vsebino spletne trgovine brez predhodnega obvestila in ne prevzema odgovornosti za morebitne posledice teh sprememb.

Podjetje PRINTMANIA d.o.o ali druge pravne ali fizične osebe, ki so sodelovale ali sodelujejo pri nastanku in izdelavi spletne trgovine www.printmania.si, ne prevzemajo odgovornosti za občasno nedelovanje strani, za morebitno netočnost informacij in tudi ne za morebitno škodo, nastalo zaradi uporabe netočnih ali nepopolnih informacij. Zato ne odgovarjajo za škodo ali neprijetnosti, ki bi izhajale iz obstoja vsebin, iz dostopa do in/ali uporabe in/ali nezmožnosti uporabe informacij na spletni trgovini in/ali za kakršne koli napake ali pomanjkljivosti v njihovi vsebini, ne glede na to, ali so bili obveščeni o možnosti take škode.

Vsebine so avtorsko zaščitene. Kakršnakoli druga uporaba, kopiranje, objava in distribucija spletnih vsebin ali njihovih posameznih delov je brez dovoljenja podjetja PRINTMANIA d.o.o prepovedana.

Varstvo podatkov

Ob prvem obisku spletne trgovine www.printmania.si se na vaš računalnik shrani "piškotek" (cookie), ki ga lahko sami odstranite ali pa z ustreznimi nastavitvami preprečite, da bi se shranil. Piškotki so datoteke, namenjene boljši komunikaciji s spletnim mestom in koristijo za optimiziranje delovanja spletnih strani in pripravo učinkovitih storitev na spletnem mestu. Preko teh datotek ne moremo priti do vaši osebnih podatkov ali podatkov, ki so na vašem računalniku, razen tistih, ki so javno dostopni (tip brskalnika, tip operacijskega sistema, itd.).

Predpogoj za nakup v spletni trgovini www.printmania.si je registracija uporabnika. Registrirani uporabniki v postopku registracije posredujejo zahtevane osebne podatke. Vsak registriran uporabnik dobi svoje uporabniško ime in geslo, ki je tajno. Uporabnik je dolžan zagotoviti, da bo s svojim uporabniškim imenom in z geslom upravljal izključno sam oziroma pooblaščena oseba. Vsak uporabnik samostojno odgovarja za vsebine, ki jih vpiše na straneh www.printmania.si.

Podatki, ki jih uporabnik posreduje pri registraciji na spletni strani ali kako drugače preko e-pošte, telefona, faksa ipd. so zaupni in se obravnavajo v skladu z veljavno slovensko zakonodajo. Registrirani uporabnik ob registraciji podaja osebno privolitev, da lahko podjetje PRINTMANIA d.o.o obdeluje osebne podatke, ki mu jih je posredoval. Upravljavec zbirke lahko obdeluje zbrane osebne podatke za namene vzorčenja, anketiranja in statistične obdelave podatkov, za ugotavljanje uporabe storitev, prilagajanje ponudbe in segmentacije, za raziskave trga, obveščanje o ponudbi, novostih, dogodkih in ugodnostih, ter za pošiljanje drugega oglasnega gradiva. Za namene obveščanja uporabnik dovoljuje uporabo različnih komunikacijskih kanalov, kot so telefon, sms, e-pošta ipd.

Navedene podatke lahko podjetje PRINTMANIA d.o.o obdeluje za lastne potrebe do časa, ko podatki več ne bodo služili svojemu namenu in se obvezuje, da podatkov ne bo posredoval tretjim osebam, razen, kolikor je to dolžan v skladu z veljavno zakonodajo. V času upravljanja z osebnimi podatki ima posameznik možnost vpogleda, prepisa, kopiranja, dopolnitve, popravkov, blokiranja in izbrisa osebnih podatkov v zbirki podatkov, skladno z veljavno zakonodajo.

Podjetje PRINTMANIA d.o.o bo pridobljene podatke varovalo ter preprečevalo njihovo zlorabo. Podatki bodo uporabljeni le za namene, za katere je uporabnik dal svoje soglasje. Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla.

Sprememba splošnih pogojev poslovanja

Podjetje PRINTMANIA d.o.o si pridržuje pravico, da kadarkoli spremeni splošne pogoje poslovanja brez vnaprejšnje najave. Spremenjena pravila stopijo v veljavo in se uporabljajo od objave na spletni strani dalje. Registrirani uporabniki bodo o spremembah obveščeni preko e-pošte.

Spori

Vse morebitne spore, ki bi nastali z uporabo spletne trgovine http://www.printmania.si med kupcem in PRINTMANIA d.o.o., bosta stranki poizkušali reševati sporazumno. V kolikor to ne bo mogoče, je pristojno Okrožno sodišče v Slovenj Gradcu.

Osnovni podatki o ponudniku storitev spletne trgovine:

 • Naziv: PRINTMANIA,  d. o. o.
 • Naslov: Kidričeva ulica 9, 2380 Slovenj Gradec
 • Spletna stran: www.printmania.si
 • E-pošta: [email protected]
 • Telefon: 01 3200 500
 • Identifikacijska številka za DDV: SI83349502
 • Matična številka: 3829243000
 • Transakcijski račun:  IBAN SI56 1010 0004 8778 967 (BANKA KOPER d.d.)